Followers

Friday, January 23, 2009

KHALID FLINSTONE..LEMBU PUN DIA SEBAT!!

Ahad lepas GAP beritahu akan ada menteri besar di kalangan pakatan rakyat bakal di siasat oleh suruhanjaya pencegahan rasuah malaysia (SPRM) (sila baca artikel bertajuk LAPORAN SPRM TERHADAP MB PAKATAN RAKYAT ? )rupa-rupanya kalid flinstone.

KESNYA,SONGLAP LEMBU ! kalid flinstone memang seorang pejuang sejati. tiada siapa dapat menandingi keberanian beliau mempertahankan binatang. mungkin kalid cuba-cuba menandingi kehebatan tokoh-tokoh terhebat dunia dalam perihal memperjuangkan idealisme.


Dulu evita dianggap sebagai serikandi heroin argentina, martin luther king dianggap sebagai pejuang hak asasi niger di negara uncle sam..tapi kini kita ...kita..kita juga tidak ketinggalan dalam melahirkan tokoh-tokong terbilang.


kalau 3 tahun dulu kita ada 'raja sms' mawi, kini kita harus berbangga kerana sekali lagi muncul seorang anak melayu bernama kalid flinstone yang bermati-matian memperjuangkan agenda kebinatangan..no..no bukan GAP kata kalid flinstone itu binatang..sebaliknya gap kata kalid flinstone ini hero kepada binatang.


Siapa sangka nasib babi yang selama ini tidak terbela,dihina,dihenjak,dimalukan,diaibkan, gara-gara kerana 'dia' itu babi..kini label babi yang dulunya jijik kini semakin bersih dan semakin suci dibersihkan oleh pakatan rakyat.babi kini sudah boleh tidur lena dalam kondominium berhawa dingin di sepang... no no..please jangan marah kalid flinstone ok.


Dia dah sayangkan babi, kita nak buat macamana ?walaupun babi dan camry bukan dalam manisfesto kerajaan negeri, tetapi api perjuangan kalid untuk MEMBEBASKAN PENDERITAAN BABI tiada siapa dapat patahkan !tapi kenapa babi kalid 'jaga', lembu kalid 'sebat' ?


hhmmmmm....pelbagai teori bermain di hati. hehe..bila GAP tengok kes kalid flinstone sebat lembu..teringat cerita nujum pak belalang.


BUNTAL :' tok penghulu..tok penghulu lembu hamba hilang tok' !
TOK PENGHULU : ' macamana lembu kamu boleh hilang buntal ?'
BUNTAL : 'waktu hamba pergi melepas tok'.
TOK PENGHULU : 'melepas apa buntal ?' '
BUNTAL : ' melepas BAMMM tok ! '(teori gap mungkin khalid flinstone sebat lembu masa owner nya melepas bammm !)


Sumber: Gerakan Anti-PKR

No comments: